Postbus 146, 1700 AC Heerhugowaard stip tel: (0224) 296000 stip info@grootassurantien.nl Dienstenwijzer: Algemeen Bedrijven
Algemeen
Beloningsstructuur

giftSinds mensenheugenis worden verzekeringsbemiddelaars, zoals Groot Assurantiën betaald door provisie, welke in de premie is opgenomen. In verband met de transparantie naar de verzekerden toe is door de overheid besloten om voor een aantal financiële producten dit te verbieden. De maatregelen die door de overheid zijn genomen, zijn vooral gekomen door de afsluitprovisie. Dit is een hoge provisie die de bemiddelaar ontvangt bij het afsluiten van een verzekering of hypotheek. Hier waren soms zeer hoge bedragen mee gemoeid en menig adviseur kreeg daardoor dollartekens in de ogen.
Het is ook goed dat de afsluitprovisie is afgeschaft.

Complexe producten

De overheid heeft bepaald dat er voor complexe producten (hypotheken, levensverzekeringen, pensioenen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen) geen provisie, zowel afsluit- als doorlopende provisie meer mag worden berekend. Deze producten worden vanaf 1 januari 2013 verplicht netto geleverd.

Nieuwe beloningsstructuur

Per 1 januari 2013 gaat Groot Assurantiën ook voor de andere complexe producten een ander beloningssysteem hanteren. Deze beloningsstructuur kunt u vinden op deze website. De nieuwe beloningsstructuur geldt alleen voor nieuwe verzekeringen die na 1 januari 2013 worden gesloten. Als u een dergelijke verzekering bij ons sluit, zullen wij u op het moment van adviseren informeren over de werkwijze en de beloning.

Mocht u nu al meer willen weten, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.
Wij staan u graag te woord.

 

Klik op de banner om
direct een verzekering
af te sluiten